Меню
Назад » » »
MY MOTHERLAND KAZAKHSTAN
загрузка...

загрузка...
ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ
АЛМАТЫ ОБЛЫСЫ РАЙЫМБЕК АУДАНЫ НАРЫНҚОЛ АУЫЛЫ
ОРАЗ ЖАНДОСОВ АТЫНДАҒЫ ОРТА МЕКТЕП

ТАҚЫРЫБЫ: MY MOTHERLAND
KAZAKHSTAN

АҒЫЛШЫН ТІЛІ ПӘНІНІҢ МҰҒАЛІМІ:
РЫСБЕКОВА АЙЖАН ЖҰМАТАЙҚЫЗЫ

2015-2016 ОҚУ ЖЫЛЫ
My Motherland Kazakhstan
The aim of the lesson:
Educational: give more information about Kazakhstan, speak about its sightseeing
Developing: to develop students' skills in speaking and reading
Brining-up: to bring up the students to love their country, to be able a citizen
of our country.
Visual aids: the state symbols , the map of the Republic, pictures, interactive board, cards.
Procedure of the lesson
1. Organization moment
Greeting
Checking the absentees
2. Checking up the home work
3. Introduction of the theme
4. Brainstorming
I want to begin our lesson with an English proverb " East or west, home is best"
Answer the questions:
1. What is the capital of Kazakhstan?
2. What is the population of Kazakhstan?
3. What large cities of Kazakhstan do you know?
4. What countries does in border on?
5. What are the places which a polluted?
6.Do you know the history of Astana?
7. How do you like Kazakhstan?

5. Vocabulary work
resources - байлық
reservoir - қор
gas - газ
desert - құм
uranium - уран
share - ортақтасу
caviar - уылдырық
Reading.
(reading the text one by one)
Before reading text listen to new words and repeat after the tape.
Write the new words in your vocabulary notebook.
6. Question - answer
1. What the capital of Kazakhstan ?
2. How many square kilometers is the area of our country ?
3. Which of countries border Kazakhstan?
4. What are the largest cities?
5. What is the official language?
7.Comprehension check
Exercise 3. If the statement is correct mark it T {true} if the statement is not correct, mark it F {false}
8. Speaking
Kazakhstan has its own national flag, emblem, national anthem, traditions and holidays.
Astana has a lot of beautiful buildings. They are Akorda, Bayterek, Parlament ets. Astana is a modern city of the XXI century.
9. Work with board. Write out the sentences from the text "Kazakhstan is my Motherland"
10. Conclusion {test}
1. The Republic of Kazakhstan is situated in ... a. Central Asia b. Almaty c. Astana
2. ... is the largest city in Kazakhstan.
a. Aktobe b. Aktau c. Almaty
3. Kazakhstan was established as the Republic of Kazakhstan in... a. 1992 b. 1991 c. 1990
4. The largest oblast in Kazakhstan is...
a. Almaty b. Northern Kazakhstan c. Karagandy
5. Almaty was the capital of Kazakhstan until ...
a. 1990 b. 1997 c. 1995
6. How many people live in Kazakhstan?
a. 17 million
b. 19 million
c. 16 million
7. What is the official language of Kazakhstan?
a. Kazakh
b. English
c. Russian
8. What natural resources is Kazakhstan rich in?
a. oil and gas
b. silver
c. gold and uranium
9. Who is the head of Kazakhstan?
a. the Queen
b. President
c. the Prince
10. Which month is the day of Independence celebrated in
a. May
b. March
c. December
1-a
2-c
3-b
4-a
5-b
6-a
7-a
8-a
9-b
10-c
11. Home task
Read the text . Learn new words . To write about your cities.
Theme: My Motherland Kazakhstan

Авторы: "Райымбек ауданының білім бөлімі" мемлекеттік мекемесінің "Ораз Жандосов атындағы орта мектебі мектепке дейінгі шағын орталығымен және Қостөбе бастауыш мектебімен" комуналдық мекемесінің ағылшын тілі пәнінің мұғалімі Рысбекова Айжан Жұматайқызы
Тұрғылықты мекен-жайы :
Алматы облысы
Райымбек ауданы
Нарынқол ауылы
Дүйсебаев көшесі 4А
тел: 8(72779)21754
Жұмыс орнының мекен-жайы:
Алматы облысы
Райымбек ауданы
Нарынкол ауылы
Абай көшесі 100
тел: 8(72779)21416 Тәлімгер.орг Полный текст материала на тему MY MOTHERLAND KAZAKHSTAN можно смотреть в скачиваемом файле. На этой странице приведен фрагмент материала

Авторы:

Бөлімі: Ағылшын тілінен ашық сабақтар | Логин: гость
Көрсетілім: 357 | Жүктеулер: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Барлық пікірлер: 0
avatar