Меню
Назад » » »
+7, -7
загрузка...

загрузка...
Аукирова Аягоз Тулегеновна
Бастауыш сынып мұғалімі
№3 Талапкер орта мектебі
Ақмола облысы
Целиноград ауданы
Талапкер ауылы
Пән Математика 2 «Г»
Саб. тақырыбы: +7, -7

Сабақтың мақсаты: а) білімдік: Санға 7-ні қосу, және саннан 7-ні азайту
жағдайын түсіну.
Өткен тақырыптар бойынша
білімін толықтырып, пысықтау.

ә) Дамытушылық: Оқушылардың ойлау қабілетін
дамыту, дағдысын қалыптастыру.

б) Тәрбиелік: ұйымшылыққа, топпен жұмыс істеуге үйрету.

Сабақтың түрі:
Жаңа сабақ.

Сабақтың әдісі:
Түсіндіру, талдау-жинақтау, сұрақ-жауап.

Сабақтың көрнекілігі:
Таблица, үлестірмелі материал, есеп мазмұнына
сәйкес суреттер. Бауырсақ ертегісінің мазмұнына арналған суреттер.

Сабақтың барысы:

I. Ұйымдастыру бөлімі.
Оқушылармен сәлемдесу, психологиялық дайындық.
Бүгінгі сабақтың ерекшелігімен таныстыру.

II. Ауызша жаттығу (математикалық диктант).

40 + 6
50 – 30 18 – 10
75 + 5 1 сағ. = 60 мин.
2 сағ = 120 мин. 23 мин. = 2д.3см.

Бауырсақ ертегісінің кейіпкерлері мен мазмұнын еске түсіру.
Бауырсақ пісіру үшін әжейге көмектесеміз. Ол үшін әжейдің тапсырмасың орындаймыз.
1. Сурет. Ұн дайындаймыз

III. Жаңа сабақ:  + 7,  - 7

7 + 1 7 + 4
7 + 2 7 + 5
7 + 3 7 + 6 7 + 7 =
8 + 7 =
9 + 7 =

7 + 7 =


7 + 7 = 7 + (3 + 4) = (7 + 3) + 4 = 14

14 – 7 =




14 – 7 = 14 – (4 + 3) = (14 - 4) – 3 = 7

2. Сурет. Бауырсақ пісіру.
IV. Жаңа материалды бекіту.

№1. 8 + 7 = (8 + 2) + 5 = 15
15 – 7 = (15 – 5) – 2 = 8

9 + 7 = (9 + 1) + 6 = 16
16 – 7 = (16 – 6 ) – 1 = 9

3. Сурет. Бауырсақ терезе алдында.

№2. 8 + 7 =
15 – 7 = 7 + 8 =
15 – 8 =

4. Сурет. Бауырсақты қояннан кұтқару.

V. Қайталауға арналған тапсырмалар

№3. Өрнекті жаз және оның мәнін тап:
1) 7 мен 3 сандарының қосындысына 4-ті қос:
2) 14 пен 4 сандарының айырмасынан 3-ті азайт.

(7 + 3) + 4 = 14
(14 – 4) – 3 = 7

Өрнекті жаз және оның мәнін тап:
1) 8 бен 2 сандарының қосыңдысына 5-ті қос;
2) 15 пен 5 сандарының айырмасынан 2-ні азайт.
(8 + 2) + 5 = 15
(15 – 5) – 2 = 8

СЕМАНТИКАЛЫҚ КАРТА.

= < >
17 ай * 1 жыл 4 ай
26 сағ. * 1 тәу. 2 сағ.
92 мин. * 1 сағ. 36 мин.

СЕМАНТИКАЛЫҚ КАРТА.

= < >
3м 6 дм * 4 м 6 дм
9 м * 81 дм
84 дм * 8 м 4 дм

5. Сурет. Бауырсақты қасқырдан кұтқару
№4.

Картоп – 9 қап ?
Сәбіз – ? 5 қап кем

Шешуі: 9 + (9 – 5) = 13 (қ)
Жауабы: барлығы 13 қап.

№5.

I. Жәшікте – 30 кг ?
II. Жәшікте - ? 5 кг. арт

Шешуі: 30 + (30 + 5) = 65 (кг.)
Жауабы: Екі жәшікте, 65 кг. сарымай.

6. Сурет. Бауырсақты аюдан құтқару
ТАПСЫРМА. Теңдеуді шеш

75 – х = 15
х = 75 – 15
х = 60 Х + 10 = 54
х = 54 – 10
х = 44
75 – 60 = 15 44 + 10 = 54

ЛОГИКАЛЫҚ ЕСЕП. Белгісіз санды тап.

25 - ( + 7) = 15
30 + ( - 50) = 40
(90 - 20) -  = 50

ШЫҒАРМАШЫЛЫҚ ЕСЕП. Үш қосылғыштың қосындысы
90 болу керек.

30, 30, 30.
20, 20, 20.
40, 40, 40.

7. Сурет. Бауырсақты түлкіден құтқару.
Мысалды есепте.

36 18 23 26 65 26
+ 12 - 6 + 16 + 18 - 25 + 36
48Б 12Ә 39Р 44І 40Ң 62Е

45 86 48 75 36 98
+ 13 - 54 + 26 - 25 + 26 - 16
58Р 32А 74Х 50М 62Е 82Т

БӘРІНЕ РАХМЕТ. Тәлімгер.орг Полный текст материала на тему +7, -7 можно смотреть в скачиваемом файле. На этой странице приведен фрагмент материала

Авторы:

Бөлімі: Қосымша сабақ жоспары | Логин: гость
Көрсетілім: 272 | Жүктеулер: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Барлық пікірлер: 0
avatar