Меню
Назад » » »
Өткенді пысықтау. Математика
загрузка...

загрузка...
Математикадан қысқа мерзімді сабақ жоспары
Пәні: Математика Тексерілді: Өткізген: Жуанбаева А Қ
Сыныбы: 3Ә СЫНЫП.
Сабақ тақырыбы: Өткенді пысықтау.
Сабақ мақсаты: Оқушылар алған білімдерін еркін қолданып өз беттерінше есеп түрлерін шығарады.
Күтілетін нәтиже: Үш таңбалы сандарды бағандап шығарады.Үлестерді ажыратады.көбейту таблицасын пысықтайды,логикалық тапсырмаларды өздеңгейінде меңгеріп толық жауап береді.
Сабақтың әдіс-тәсілдері: Сайыс сабақ..Сұрақ-жауап.
Сабақта қолданылатын ресурстар,көрнекіліктер. Тақта, бор,компьютер, парақтар,кестелер.дидактикалық ойындар.
Миға шабуыл.Жұптық,топтық,жеке жұмыс.АКТ-мен жұмыстану.
Уақыты: Сабақ кезеңдері: Мұғалім іс-әрекеті Оқушы іс-әрекеті
Кіріспе. Психология
лық тренинг
(5 мин) Амандасу,сыныпты түгендеу.психологиялық көңіл-күй туғызу.
-Арайлап таң атты
-Алтын сәуле таратты.
-Жарқырайды күніміз.
-Жарқырайды даламыз.
-Сәлеметсіздерме қонақтар.
Әрі қарай от шашу жасау.
Геометриялық пішіндер бойынша топқа бөлу, сол бойынша үш топқа бөлініп отырады.(Тұлпар, Сұңқар, Бүркіт).Сынып ережесі жазылады. Ынтымақ атмосферасын қалыптастырады
,топқа бөлінеді.
Тұсау кесер. Үй тапсырмасы

(3мин) №4 Бос орындарға тиісті сандарды жаз.Ауызша тексеріледі. Қар лақтыру әдісі бойынша.
600см=6м
1000см=10м. 800дм=80м. 705см=7м5см. 607см=60дм7см.
Топ басшысы тексереді.
Ауызша жауаптарын айтады.
Негізгі бөлім. Мағынаны тану

(3мин)

(5мин)

(7 мин)

(5 мин)

(5 мин)

Миға шабуыл әдісі: тез жауап айту.(1ұпайдан беріледі.)

1топ.Тұлпар:-Қандай санды 7-ге көбейткенде56шығады?
-8 шығу үшін 72-ні нешеге бөлеміз?
Ойланған санды 6есе арттырғанда, 60 шықты .Ойланған санды тап.
Ойлаған санды6-ға арттырғанда 60шықты.Ойлаған санды тап.

2топ.Сұңқар:-Көбейткіш4 көбейткіш9 көбейтіндіні тап.
-63-ті 7ге бөлгенде қандай сан шығады?
-8-дің квадраты қанша болады?
-54 санын 6есе кеміт,Ол қандай сан.

3топ.Бүркіт:-Қандай санды5-ке Көбейткенде 45 шығады?
48-ді 6-ға бөлгенде қандай сан шығады.
-Көбейтіндінің мәні81 көбейткішті тап.
-4-тің квадраты қандай сан.

Керуншілер ойыны:(5мин)
Оқулық беті-108 №1Екі әріптен тұратын өрнектің мәнін тап.
1000-(205+88)=707 1000-(79+16)=905 1000-(457+53)=490
1000-(288+109)=603 1000-(413+14)=573

Тай жарысы:Логикалық тапсырмалар.7мин
1Бөлмеде әр бұрышта бір мысық отырса ,бөлмеде неше мысық бар?(4)
2.Үстел үстінде 3стакан шие тұр.Марат1стакан шиені жеп қойды .Неше стакан қалды?(3 стакан.)
3Екі бала шахматты 2сағат ойнады.Олардың әрқайсысы неше сағат ойнады?(2сағ.)
4Мотоцикл жүргізушісі ауылға келе жатқанда жолдан өзіне қарсы 3жеңіл машина және 1 камазды кезіктіреді. Ауылға неше машина бара жатыр?
5.Суға қай кезде қолды кесіп алуға болады?(мұз болғанда.)
№3Тиісті сандарды жаз.Ұзындық өлшем бірліктерін қайталау.

Қыз қуу ойыны:Әр ауылдан қыз бен жігіт шығады.(5мин)
Оқулық беті-108. №6 Баған түрінде есепте.Тақтамен жұмыс.

454+299=753 459+391=850 258+499=757
1000-69=931 1000-49=941 1000-49=951

Теңге алу.ойыны. Тақтаға теңге ілінеді .Теңгеге жету үшін ауылдың оқушылары кедергілерден өту керек.Кедергілер- тапсырма.Кітаппен жұмыс.№3 Тиісті сандарды жаз.

68мм+32мм=1дм. 8мм+2мм=1см
96мм+904м=1км. 6дм+4дм=1м
29см+71см=1м 5дм+5дм=1м

№7 Өрнек жаз шығар.Мазмұнды есепті оқып талдап, өрнек құрастырады.
-Не белгілі? не айтылған?Мәнін қалай табамыз?
550-450=50. 700-300=400
Р=300+400+300+400=1400 .р=300*2+400*2=1400.а*в. Өткен білімдерін еске түсіреді пысықтайды.
Ноутбукта дайындалған, топқа арналған сұрақтарға жауап береді.Әр топта оқушылар алдында
ноутбуктар тұрады.

1.Керуеншілер ойынында әріпті өрнекті санды өрнектерге айналдырып мәнін табады.

2.Тай жарысына қатысып логикалық тапсырмаларды орындайды.тез ойланады.Үш топқа ортақ сұрақ.
Оқулықпен жұмыстанады дәптерге жазады.ойланады дәптерге таза жазады. Оқушылар өз деңгейлеріне сай ұпайларын алып отырады.

Сергіту сәті
(2мин) Ролик арқылы орындау.
Іс қимылмен жасайды.
Қорытынды: Ой толғаныс.
(4мин)

Бекіту тапсырмалары. Топқа жеке тапсырма беріледі.Слайд түрінде ноутбоктан өздері жазып сызып орындайды.
Мазмұнды есеп ауданды табуға.
-Тіктөртбұрыш сызады мәнін табады.
Үлесті табу.
Алманы, шоколадты бөліктерге бөледі үлесін анықтап жазады.
Амалдар орындау.
Дайын өрнектердің мәнін табады.
Тапсырма соңында дұрыстығын тексеретін шешулері шығады.
Балалар сол бойынша тексереді.
Ойланады шешеді.ноутбокпен топқа деңгейлік тапсырмалар беріледі соны орындайды. Дұрыс шешімін слайдтың
соңындағы жауаптарымен салыстырады.
Бекіту тапсырма
лары
(2мин) Ақ қоржынға сабақтағы ұнаған сәттерін жазады.
Қызыл қоржынға қандай есептер қиындық туғызды ,нені үйренгің келеді жазып ілу.

Рефлек
сия: Бағалау
(3мин) Ұлттық ойындардағы жетістіктеріне асықтар беріліп отырады.Сабақ соңында ұпай сандары асықпен саналады.Белсенді топты мадақтау.Топбасшылары жеке симантикалық картамен бағалайды.
Үйге тапсырма
(1мин) №8 баған түрінде есептеу.109 бет.

Сабақтан кейін ойланатын сұрақтар
Не сәтті болды?
Не сәтсіз болды?
Нені жақсартуға болады?
Мен өз дағдымда нені дамыта алдым:Нені өзгеруге болады? Тәлімгер.орг Полный текст материала на тему Өткенді пысықтау. Математика можно смотреть в скачиваемом файле. На этой странице приведен фрагмент материала

Авторы:

Бөлімі: Қосымша сабақ жоспары | Логин: гость
Көрсетілім: 311 | Жүктеулер: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Барлық пікірлер: 0
avatar